Një Parti Një Familje Një Komb
E Ardhmja Europiane

Partia Republikane do të kontribuojë në rindezjen e pishtarit të lirisë dhe demokracisë për të frymëzuar të gjithë shqiptarët që të jenë të lirë në atdheun e tyre.

E ardhmja Europiane

Platforma Republikane

Ky është një dokument politik, një deklaratë ku shprehet qartë se cilët jemi ne si parti dhe se cili është vizioni ynë për një SHQIPËRI më të lirë e më të zhvilluar.

Ekonomia dhe Punësimi

Rimëkëmbja e ëndrrës Shqiptare, rritja ekonomike dhe krijimi i vendeve të reja të punës.

Burimet Natyrore

Konservimi tradicional i burimeve natyrore duke marrë parasysh sakrificat e gjeneratave të kaluara për ti ruajtur këto burime për brezat e ardhshëm.

Mbrojtja e Pronës Private

Shenjtërimi i pronës private si një nga të drejtat themelore të njeriut është baza për një zhvillim solid ekonomik.

Ëndrra jonë është garantimi i mundësive të
barabarta për të gjithë shqiptarët!

Galeria e Fotove

Historiku Jonë Politik

Anëtarët e Kryesisë së PR

Kryesia

Fatmir Mediu

Kryetar

Jetëshkrimi
Fatmir Mediu, lindi në Durrës më 21 janar të vitit 1967, është politikan shqiptar, Kryetar i Partisë Republikane dhe deputet i kësaj partie në Kuvendin e Shqipërisë.
Edukimi
Ka përfunduar studimet në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Gjeologji-Miniera, Dega e Inxhinierisë së Nxjerrjes se Naftës (1985-1990). Ne vitet 1990-1991 ka punuar si Inxhinier ne Ndërmarrjen e Nxjerrjes se Naftës, Patos.
Veprimtaria politike
1991 - Kryetar i parë i Partisë Republikane në qytetin e Fierit. 1992 - Nënkryetar i Partisë Republikane të Shqipërisë. 1997 - (vazhdim) - Kryetar i Partisë Republikane të Shqipërisë. 2001 - 2005 - Kryetar i grupit parlamentar të Partisë Republikane si dhe Anëtar i Komisionit të Jashtëm dhe Komisionit të Ligjeve. Më pas, Kryetar i Komisionit të Posaçëm Parlamentar për Paktin e Stabilitetit dhe Integrimin Europian, Për të vazhduar me pjesëmarrjen si anëtar në Komisionin Parlamentar për Çështjet e Punëve të Jashtme dhe ato Legjislative, e më tej Anëtar i Komisionit të Jashtëm të Kuvendit të Shqipërisë. 2005-2008 - Ministër I Mbrojtjes 2009-2013 - Ministër i Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit të Ujërave Gjatë viteve 1991-1992 dhe nga 1997 e në vazhdim ka qënë Kryetar i Partisë Republikane Shqiptare. Ish ministër i mbrojtjes i dorëhequr në mars 2008, më pas u emërua Ministër i Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit të Ujërave.
Zgjedhur në
Zgjedhur në legjislatura: V, VI, VII, VIII.
Qarku: Korçë
Grupi dhe Komisionet parlamentare
Kryetar i grupit parlamentar të PR-së. Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, anëtar.
Rrjetet sociale

Të rejat më të fundit

Lajme & Artikuj