Fjala e kryetarit Mediu në seancën e 12 shtatorit 2017

Kryetari i Partisë Republikane, zoti Fatmir Mediu, mbajti fjalën e tij të parë, pas hapjes së sesionit të ri parlamentar 2017-2021. Në fjalën e tij, ai u foksua në farsën e zgjdhjeve të kaluara të përgjithshme, që shënuan blerje dhe trafik të votës, nëpërmejt parave të kanabisit, Por edhe gjithashtu nëërmjet intimidimit dhe kërcënimit të […]

Takim me Njësinë 7: Kodi i Ri të bllokojë trafikun e mandateve

Partia Republikane ka kërkuar sërish me forcë ndryshime në Kodin Zgjedhor. Financimi i fushatave nga buxheti i shtetit, listat e hapura, bllokimi i trafikut të mandateve, kanë qenë disa nga kërkesat që janë parashtruar gjatë një takimi që kryesia e Partia e Republikane, kishte me elektoratin në Njësinë 7 në Kryeqytet. Gjatë këtij takimi, ku […]

PR dënon dhunën qeveritare mbi pronarët në Bregedetin e Jugut

Kryetari i Partisë Republikane, zoti Fatmir Mediu, doli para mediave në një pronocim mbi situatën alarmante që po përjetojnë pronarët legjitimë të Bregdetit të Jugut, kryesisht zona e Himarës, të cilët nuk po arrijnë të kryejnë asnjë veprim me pronat e tyre, qoftë kompensim, qoftë legalizim apo regjistrim në Hipotekë, si pasojë e veprimeve arbitrare […]

Madhi: Rama po tenton pazarin e turpshëm të radhës

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Republikane, zoti Arjan Madhi, në një dalje para mediave, deklaroi në emër të kësaj partie se:Kryeministri Rama duhet domosdoshmërisht të gjejë konsensusin me opozitën. Kongresmenët amerikanë, Kryetari i Komitetit për Europën dhe Azinë në Komisionin e Politikës së Jashtme të Kongresit Amerikan Dana Rohrabacher, Zv.Presidenti i Asamblesë Parlamentare të NATO-s,Robert […]

Begeja: Edhe Strasburgu kundër Ramës për Ligjin e Pronave

Partia Republikane, me anë të një deklarate për shtyp, ka përgëzuar vendimin e Gjykatës së Strasburgut, që hodhi poshtë kërkesën e Qeverisë Shqiptare, në lidhje me mënyrën e kompensimit të pronarëve. Duke qenë subjekti i parë që ka ankimuar në Gjykatën Kushtetuese ligjin e miratuar së fundmi nga qeveria për kompensimin e ish-pronarëve, Partia Republikane, […]

Mediu: Ky parlament 25 vjet paligjshmeri me pronen

Fjala e kryetarit te Partise Republikane, zotit Fatmir Mediu , mbajtur ne Kuvendin e Shqiperise, ne seancen e 26 majit 2016: Të nderuar  kolegë deputetë! U bënë 25 vite që ky Parlament mbështet të paligjshmen, e njëjta histori e turpshme. Miratuat ligjin 7501 dhe atë të fermave bujqësore në kundërshtim të plotë me të drejtën […]

Mediu: Me 3/5 çimentohet kontrolli politik i pushtetit gjyqësor

Kreu i Partisë Republikane Fatmir Mediu tha se votimi me 3/5 i krerëve të institucioneve kushtetuese çimenton kontrollin politik të gjyqësorit. Mediu tha se “Do ishte mirë që të lexohen drejt rekomandimet e Venecias, e para nevoja për një konsensus politik. Ne jemi ulur këtu për të realizuar një konsensus politik sepse nuk mund të […]