Historia

U krijua Partia Republikane (PR)

PR u indentifikua me figurën e njohur publike
të shkrimtarit Sabri Godo.

Në krye të partisë u vendos Fatmir Mediu

Sabri Godo u quajt president nderi i PR me ndarjen e tij
nga jeta ne vitin 2011.

U përfaqësua me 20 deputetë në kuvendin e Shqipërisë

Kjo shënon suksesin më të madh elektroral të PR.

Fatmir Mediu fiton një mandat deputeti

Fatmir Mediu u bë sërish pjesë e kabinetit qeveritar Berisha
II si Minister i Mjedisit Pyjeve dhe Administrimit të Ujerave.

PR arriti që të fitonte katër mandate deputetësh

PR nuk ishte pjesë e kabinetit qeveritar pasi zgjedhjet u fituan
nga koalicioni i majtë i drejtuar nga PS.

Fatmir Mediu zgjidhet deputet nga listat e PD-së

Gjatë kësaj legjislature Fatmir Mediu mbeti deputeti i vetëm i Partisë Republikane në parlament.

PR i është bashkuar koalicionit ndërmjet PD dhe LSI

Në zgjedhjet parlamentare të 25 Prillit, Z.Fatmir Mediu fitoi mandatin e deputetit.

Historia Jonë

Synojmë mirëqënien e të gjithë shqiptarëve

Rimëkëmbja e ëndrrës Shqiptare

Partia Republikane (PR) është një parti politike në Shqipëri që u krijua më 10 Janar 1991 dhe që i përket spektrit të djathtë të politikës Shqiptare.

Grupi Nismëtar përbëhej nga Gafurr Muço, Vajush Gambeta dhe Rita Përmeti. Sido qoftë kjo parti u identifikua me figurën e njohur publike të shkrimtarit Sabri Godo.

Misioni ynë ndër vite

Anëtarët e Kryesisë së PR

Kryesia

EDMOND NUSHI

edi_nushi@yahoo.com

ENDI SHKUPI

endishkupi@live.com

BRUNILDA LABOVITI

brunilda_laboviti@yahoo.com

INGRID MINGOMATAJ

mingomataj@yahoo.com