Edit

Një Parti një Familje një Komb
E ardhmja Europiane!

Na kontaktoni

TAKIMI NË KUKËS/ “Rama po na përçan me Kosovën”

TAKIMI NË KUKËS/ “Rama po na përçan me Kosovën”

Kukësi ishte etapa e radhës ku krerët e Partisë Republikane organizuan takimin me drejtuesit e degës lokale dhe simpatizantë. Gjendja e rëndë në të cilën ndodhet vendi,  zhytur në varfëri, korrupsion dhe pasiguri, si dhe ekonomia në kolaps dhe taksat e larta, ishin shqetësimi kryesore që u ngrit gjatë këtij takimi. Më poshtë pjesë nga fjala e zotit Mediu para të pranishmëe: Rama po zhbën çdo arritje dhe sakrificë të shqiptarëve. Ai kërkon të vrasë shpresën dhe besimin në vlerat e lirisë dhe demokracisë. Politikat e tij kërkojnë shpopullimin e Shqipërisë nga njerëzit e aftë dhe profesionistë, duke rrënjosur në qeveri mediokritetin dhe korrupsionin. Politika mjerane …….…..e qeverisë duke përsëritur mashtrimet, duke sharë dhe fyer këdo, kërkon të krijojë një shtrembërim moral në shoqëri, ku e keqja, gënjeshtra dhe vjedhja të bëhen të pranueshme. Kukësi dhe Shqipëria është zhytur në papunësi dhe varfëri. Situata e rëndë shëndetësore e Covid-19, pamundësia për t’a përballuar finaciarisht, po shoqërohet me shkatërrimin e ekonomive familjare, dhe e vetmja mundësi ekonomike është ndihma nga emigracioni, pjesa më aktive, rinia dhe profesionistët janë larguar në emigracion. Rama është i vendosur për të manipuluar zgjedhjet, prandaj opozita duhet të ngrihet në nivelin e përgjegjësisë kombëtare, për të garantuar liritë dhe të drejtat e shqiptarëve, të drejtën për zgjedhje të lira dhe të ndershme. Refuzimi që Rama i bën Bashkimit Europian është refuzimi që i bën qëllimeve tona si shtet dhe komb, për të ruajtur me çdo kusht regjimin e tij të korruptuar. Ne kemi mundësinë dhe duhet të bashkojmë shqiptarët kundër këtij regjimi, por mbi të gjitha të bashkohemi për ta bërë Shqipërinë Europiane, brenda mandatit të parë qeverisës. Një komb, një qëndrim, ka qënë moto e gjithë politikave dhe politikanëve shqiptarë, ndërsa sa ka ardhur në pushtet Rama, paternalizmi i tij ndaj Kosovës, “miqësia” me Vucic dhe Serbinë, e cila nuk ka reshtur për të rikthyer hegjemoninë në Ballkan, ka sjellë një çorjentim total në politikat tona rajonale dhe marrëdhëniet me partnerët, përçarje dhe shpërfillje të faktorit politik shqiptar. Në këtë situatë ku po tentohet të zhbëhet historia e Kosovës dhe shqiptatëve, politika e Ramës është përçarëse. Shqipëria është vend anëtar i NATOs dhe asnjëherë nuk shtroi një çështje të interesit kombëtar në pikpamje të sigurisë, kishte dhe ka Presidencën e OSBE dhe asnjëherë nuk shtroi çështjen e të zhdukurve në Kosovë nga regjimi i Miloshevicit dhe Vucicit